Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Psykoterapiapalvelu Meidän Matka

Pariterapia

Parisuhde on suurelle osalle ihmisistä elämän tärkein ihmissuhde. Perheessä vanhempien parisuhde on kuin peruskallio, jolla kaikki muu lepää. Suhteen vakaus ja lujuus vaikuttaa perheessä kaikkeen ja kaikkiin. Parisuhteella on todettu olevan vaikutusta paitsi elämänlaatuun, myös odotettuun elinikään. Parisuhteessa elävien henkilöiden odotettu eliniän ennuste on pitempi kuin yksin elävillä. Toki parisuhteen laatu vaikuttaa suuresti siihen, koetaanko se voimanlähteeksi vai joksikin muuksi. Joka tapauksessa parisuhteeseen panostaminen lisää tyytyväisyyttä elämään ja vaikuttaa hyvinvoinnin kokemiseen.

Parisuhde on kiintymyssuhde, jossa erimielisyyksiltä ei voida välttyä. Useinmiten riidat ovat selvitettävissä ihan omin keinoin, mutta joskus asiat voivat mennä esimerkiksi erinäisten tapahtumien johdosta niin solmuun, että tarvitaan ulkopuolista apua. Samoin kuin muussakin psykoterapiassa, myös pariterapiassa pyritään löytämään uusia, toimivia tapoja olla ihmissuhteissa. Terapeutti ei ole tuomari. Ei etsitä syyllisiä, vaan etsitään ratkaisuja.

 

Parisuhteen toimivuutta haastaa tilanne, jossa jommalla kummalla tai molemmilla puolisoista on jokin mielenterveyden ongelma. Silloin voi saada Kelan tukeman kuntoutuspsykoterapian pariterapiana. Lisätietoja löydät Kelan sivuilta

https://kela.fi/kuntoutuspsykoterapia.

© 2020. Psykoterapiapalvelu Meidän Matka. Kaikki oikeudet pidatetään.