Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Psykoterapiapalvelu Meidän Matka

Miten asiakkaaksi?

Asiakkaakseni voi hakeutua ottamalla yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse. Aluksi sovitaan yleensä tutustumiskäynti, johon on varattu aikaa 60 min.  Tutustumiskäynnin hinta on 50€, se on omakustanteinen. Terapiatyöskentelyn toteutumiseen on useita vaihtoehtoja:

 

Itsemaksavana asiakkaana voit saada perhe-, pari-, tai yksilöterapiaa. Käyntien määrä ja tiheys on sinun itsesi päätettävissä.

 

Kelan kuntoutuspsykoterapiana voit saada perheterapiaa, pariterapiaa tai vanhempien ohjauskäyntejä. Kuntoutuspsykoterapiaa voi saada 16-67 vuotias henkilö, jolla on todettu jokin mielenterveyden häiriö ja sitä on hoidettu vähintään kolmen kuukauden ajan. Psykiatrilla käyntejä tarvitaan vähintään kaksi. Psykiatri tekee Kelalle B-lausunnon ja asiakas toimittaa Kelalle hakemuksen. Tätä ennen on hyvä olla tutustumiskäynti tehtynä, jotta tiedetään toimiiko yhteistyö. Lisätietoa kuntoutuspsykoterapiasta ja sen hakemisesta löydät Kelan sivuilta https://kela.fi/kuntoutuspsykoterapia. Perhe- tai pariterapia on toimiva hoitomuoto monissa mielenterveyden häiriöissä, sillä ne koskettavat vahvasti myös läheisimpiä ihmisiä. Tiedon ja ymmärryksen lisääntyminen potilaan ja läheisten kesken helpottaa kaikkien arkea.

 

Joskus terapiaan voi päästä myös jonkin yksilön/perheen kanssa toimivan tahon kustantamana. Tällaisia voivat olla esim. vakuutusyhtiö, sairaanhoitopiiri tai kunta/kaupunki. Tällöin maksusitoumuksen antava taho myöntää tietyn määrän käyntejä. Maksusitoumuksella toteutuva terapia voi olla perhe-, pari- tai yksilöterapiaa.

© 2020. Psykoterapiapalvelu Meidän Matka. Kaikki oikeudet pidatetään.